Experimental Technologies Platform
Nieuws

Nieuwe co-creatiekansen op Experimental Technologies Platform voor AI- en HPC-applicaties

Het Experimental Technologies Platform, de samenwerkomgeving waar de sector kan experimenteren met geavanceerde ict-technologieën op het gebied van advanced computing en data driven science, is uitgebreid. Een samenwerking met Cornelis Networks biedt nieuwe mogelijkheden voor onderzoekers en ict-engineers die hun AI- en HPC-applicaties willen optimaliseren.

Cornelis

Cornelis Networks biedt snelle netwerken met lage latentie voor highperformance-computingclusters, die onderzoekers en ict-engineers van onze instellingen op het Experimental Technologies Platform kunnen testen.  

Toekomstige samenwerking 

In een proof of concept die voortkwam uit de samenwerking tijdens SC '23, hebben we componenten van Cornelis Networks geïntegreerd in de bestaande infrastructuur van SURF. De resultaten hiervan waren veelbelovend: de performance werd inderdaad verbeterd. In de toekomst zal de focus verschuiven naar realistische applicaties op de infrastructuur van SURF. Daarnaast zijn er plannen om de uitvoering van taken binnen de infrastructuur te onderzoeken, waardoor onderzoeksworkflows verder worden geoptimaliseerd. 

Interesse in co-creatie? 

Het Experimental Technologies Platform van SURF beschikt over een toegewijd team van deskundige systeembeheerders en adviseurs. Ben je geïnteresseerd in co-creëren en wil je experimenteren met opkomende technologieën en methodologieën? Deel je innovatieve uitdagingen dan met ons!  

Kijk voor meer info op www.surf.nl/etp of voor meer achtergronden op de SURF-wiki.
 

Dit artikel is relevant tot