Portret Jet de Ranitz
Nieuws

Jet de Ranitz stopt bij SURF

Jet de Ranitz heeft, na 4,5 jaar als CEO en bestuurder bij de coöperatie SURF actief te zijn geweest, haar afscheid aangekondigd. Ron Augustus en Hans Louwhoff, medebestuursleden bij SURF, nemen de bestuurstaken waar, waarbij Ron Augustus per 5 september ad interim de rol van CEO overneemt van De Ranitz.

De Ranitz zal zich de komende periode richten op de overdracht van haar kennis en dossiers. Onder leiding van De Ranitz was SURF nauw betrokken bij de digitalisering van onderwijs tijdens corona en de opkomst van AI in onderwijs, onderzoek en de samenleving in het algemeen. Per 1 november start De Ranitz als Public Sector Lead bij Microsoft.

Harry van Dorenmalen, voorzitter Raad van Commissarissen SURF: "We zijn Jet uitermate dankbaar voor haar inzet bij SURF. Dankzij Jet is het onderwerp digitalisering echt op de bestuurstafels gekomen. Ook heeft ze de oude SURF werkmaatschappijen naar één geïntegreerde SURF-organisatie gebracht. We waarderen hoeveel Jet heeft betekend voor SURF en gaan haar missen. Dankzij haar leiderschap is SURF klaar voor de toekomst."

De Ranitz nam in 2020 de voorzittershamer over binnen SURF. Onder haar leiding zijn zowel de organisatie als coöperatie SURF flink gegroeid. De afgelopen jaren zijn de laatste hoger onderwijsinstellingen en mbo-scholen lid geworden van SURF. De organisatie zelf groeide van 350 naar 500 medewerkers, en de positie van SURF als betrouwbare en innovatieve partner van onderwijs en onderzoek werd versterkt. 

Jet de Ranitz, vertrekkend CEO SURF: “Mijn passie voor digitalisering is bij SURF alleen maar gegroeid. Ik ben heel trots op wat de onderwijs en onderzoeksector op dit punt samen met SURF heeft neergezet. Ik vond het een eer hieraan een bijdrage te leveren. Mijn persoonlijke missie voor toegankelijke en veilige ict-voorzieningen is nog niet klaar en ik ben blij met de kans om dit elders voort te gaan zetten. Alle betrokkenen bij de coöperatie SURF zal ik erg gaan missen, ik wil hen graag bedanken voor hun vertrouwen in mijn tijd als CEO."

De Raad van Commissarissen zal in afstemming met de Ledenraad en de Ondernemingsraad de procedure starten om in opvolging te voorzien. Meer details over de procedure zullen later bekend worden gemaakt.