Kom op 12 maart naar de Challenge day

Evelien Renders

Nieuws

Evelien Renders benoemd tot voorzitter van EUNIS

Op het jaarlijkse EUNIS-congres is Evelien Renders benoemd tot voorzitter. Evelien is adviseur internationaal hoger onderwijs bij SURF, waar ze zich sterk maakt voor internationale samenwerking rond innovatieve oplossingen. De benoeming is een grote stap en biedt nieuwe kansen om samenwerking en innovatie binnen het Europese hoger onderwijs verder te brengen.
Benoeming Evelien Renders

"Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen van het European University Information Systems ofwel EUNIS-bestuur. Het wordt een spannend jaar en het wordt mijn missie om meer professionals bij EUNIS te betrekken. We zullen ons richten op het vergroten van onze zichtbaarheid en het waarborgen van robuuste ondersteuning voor onze leden." 

Waardevolle benoeming

De benoeming van Evelien versterkt de internationale positie en zichtbaarheid van SURF en zijn leden. Nederlandse instellingen worden hierdoor nauwer betrokken bij het uitwisselen van goede ervaringen en de aanpak van gemeenschappelijke problemen. Dat gebeurt bijvoorbeeld nu al in de actiefste werkgroep van EUNIS, Enterprise Architectuur. Binnen deze werkgroep wordt samengewerkt aan internationale architectuurmodellen en dragen architecten van SURF en zijn leden principes uit die zijn vastgelegd in de HORA en HOSA

EUNIS

EUNIS werd opgericht in 1993 en verenigt ict-verantwoordelijken in het hoger onderwijs in Europa. Het doel van EUNIS is het bevorderen van de ontwikkeling van hoogwaardige informatiesystemen. EUNIS stimuleert de samenwerking tussen Europese onderwijs- en onderzoeksinstellingen en bouwt relaties op met toezichthoudende organisaties.  

Dit artikel is relevant tot