Pilot 1: Een intelligentere, flexibelere en duurzamere campus
Met smart tools zoeken we samen naar slimme oplossingen om de campus nog intelligenter, flexibeler en duurzamer te maken. Dit doen we door draadloze sensoren te plaatsen op verschillende plekken op de campus. De sensoren meten onder andere de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, C02 en beweging in een specifieke ruimte.
Met data en slimme toepassingen de werk- en leefomgeving verbeteren
Met de verzamelde (geanonimiseerde) data kunnen we verschillende factoren aan elkaar koppelen en vervolgens met intelligente toepassingen de werk- en leefomgeving van studenten en medewerkers verbeteren. Ons uiteindelijke doel is om een intelligent gebouw te creëren dat zich automatisch aanpast aan de situatie. Bijvoorbeeld door de ventilatie en temperatuur automatisch af te stemmen aan waar de gebruikers van het pand zich bevinden. De smart campus is zo een intelligent gebouw dat bijdraagt aan beter onderwijs en onderzoek.
Smart campus in heel Nederland
Daarnaast onderzoeken we welk platform geschikt is om de data te borgen en toegankelijk te houden. Security, privacy en dataretentie zijn hierbij de belangrijkste aandachtsgebieden. Andere onderwijsinstellingen in Nederland ontplooien vergelijkbare initiatieven. Dit biedt een basis voor kennisopbouw met als doel om smart-campustoepassingen overal in Nederland te kunnen implementeren.