Digitale leeromgeving
Studenten en docenten hebben steeds veranderende behoeftes als het gaat om het gebruik van tools in het onderwijs. Een instelling moet hier met de digitale leeromgeving flexibel op in kunnen spelen. Maar hoe kom je tot een visie op de leeromgeving, wat is een modulair opgebouwde leeromgeving en welke integratievraagstukken komen daar bij kijken?
Studente in bibliotheek met computer online

Dat heeft niet alleen ons, maar ook de hele zaal doen beseffen dat we het draagvlak echt moeten veranderen. Vooral nu de toekomst zich richt op leerlinggestuurd leren.

Iris Huis in 't Veld

Iris Huis in ‘t Veld

Telefoonnummer

Learning spaces

Learning spaces ondersteunen activerend onderwijs goed en helpen studenten bij het ontwikkelen van de 21e eeuwse vaardigheden. De fysieke ruimtes bieden uitgebreide didactische mogelijkheden, stimuleren leerprocessen en zijn in sommige gevallen technologierijk. Maar hoe ontwikkel je learning spaces? Hoe zorg je ervoor dat ze optimaal benut worden?

Wat zijn learning spaces?

Docenten gebruiken steeds meer activerende werkvormen, en hebben niet meer genoeg aan standaard klaslokalen. Instellingen experimenteren daarom al met innovatieve learning spaces: iedere fysieke plek, met of zonder technologie, die leerprocessen stimuleert. We spreken van innovatieve Learning Spaces om aan te geven dat we aansluiten bij onderwijsinnovatie. Denk hierbij ook aan aan technologierijke onderwijsruimtes, design labs, makerspaces, studio’s, teaching and learning labs, active learning classrooms en huddle spaces.

Lees meer over Learning spaces

Special Interest Group Learning spaces

De SIG Learning spaces bevordert en structureert het delen van expertise en kennis over innovatieve learning spaces tussen verschillende (onderwijs)instellingen. Kom in contact met collega’s, sluit je aan en deel je kennis en ervaringen via de Communities-website van SURF.

Bezoek de communities-pagina van SIG Learning spaces