Logo van Tech Trends
Nieuws

Deel je expertise! SURF Tech Trends Rapport 2025-2026

Na een succesvol Tech Trends Rapport in 2023 staat SURF op het punt om het trendrapport voor 2025-2026 te gaan maken en jij kunt daar deel van uitmaken!

Over SURF Tech Trends

Het SURF Tech Trends-rapport is een tweejaarlijks rapport voor de leden binnen onze onderwijs- en onderzoekscoöperatie. Het geeft een overzicht van de meest relevante technologieën en helpt onze samenwerkingsorganisatie bij het navigeren door de complexiteit van technologische ontwikkelingen. Er gebeurt veel en er zijn veel rapporten beschikbaar. Daarom is het belangrijk om te verzamelen en te analyseren wat de toekomst van onderwijs en onderzoek vorm geeft - of kan geven. Denk aan technologische hoofdstukken zoals AI, IX en Quantum.

Kennisdeling via expertgroepen

Werken aan het trendrapport betekent dat je samenwerkt met andere experts aan een technologiehoofdstuk en dat je relevante trends kunt identificeren en de impact ervan kunt beoordelen. Dit omvat lezen, schrijven en het bijwonen van sessies om informatie te verzamelen. Onderdeel van het project is dat je op 10 oktober 2024 beschikbaar bent om de kick-off bij SURF Utrecht bij te wonen, waar je mede-experts ontmoet. Op deze dag brainstormen we over een collectieve aanpak volgens het format van het rapport en maken we (proces)afspraken binnen elke groep. Samen met professionals van andere Nederlandse onderzoeks- en onderwijsinstellingen vorm je een groep experts (max 5). Je bent in staat en bereid om tussen januari en april 2025 tijd (+/- 1 dag per maand) vrij te maken om samen aan het rapport te werken. Het spreekt voor zich dat je een sterke affiniteit hebt met de technologie van jouw keuze (zie de lijst in het formulier hieronder). 

Aanmelden

Als onderdeel van het proces vragen we je een (kort) formulier in te vullen, een technologie te kiezen en jouw (korte) motivatie met ons te delen. Deadline: 5 juli 2024. De kick-off vindt vervolgens plaats op 10 oktober 2024.

Deelnameformulier

 

Voorbeeld SURF Tech Trends Rapport 2023

Futuring
Infographic Tech Trends Rapport 2025-2026

Dit artikel is relevant tot