Logo van Publinova
Nieuws

Alle hogescholen omarmen Publinova: een mijlpaal voor praktijkgericht onderzoek

Afgelopen week is een belangrijke mijlpaal bereikt in het Nederlandse hoger onderwijs: alle hogescholen hebben samen besloten om Publinova te omarmen en te financieren. Deze beslissing onderstreept de gezamenlijke inzet van hogescholen om praktijkgericht onderzoek beter zichtbaar en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het is een significante stap voorwaarts die het belang van samenwerking en kennisdeling benadrukt.

Het belang van Publinova 

Publinova speelt een cruciale rol in het inzichtelijk maken van praktijkgericht onderzoek. Het platform maakt het mogelijk om onderzoeksresultaten zoals artikelen, prototypes, en lesmaterialen eenvoudig toegankelijk te maken voor onderzoekers, professionals en andere geïnteresseerden. Het bevordert niet alleen de zichtbaarheid van onderzoek maar draagt ook bij aan de maatschappelijke impact door innovatieve oplossingen en nieuwe kennis breed beschikbaar te stellen.  

De kracht van collectiviteit 

Het gezamenlijke besluit van alle hogescholen om Publinova te ondersteunen en financieren, benadrukt het belang van collectiviteit in het succes van dit platform. Door samen te werken kunnen hogescholen de kwaliteit en toegankelijkheid van praktijkgericht onderzoek aanzienlijk verbeteren. Deze collectieve inzet zorgt ervoor dat Publinova een betrouwbaar en uitgebreid netwerk biedt waaruit zowel de onderwijsinstellingen als de samenleving voordeel halen. 

Toekomst en innovatie 

Met de gezamenlijke steun van alle hogescholen ligt de weg open voor verdere innovatie en ontwikkeling van Publinova. Het platform zal voortdurend ontwikkelen om aan de behoeften van onderzoekers en gebruikers te voldoen, met nieuwe functies en verbeterde integraties. Door te blijven investeren in de doorontwikkeling van Publinova zullen de hogescholen niet alleen de kwaliteit van het onderzoek versterken, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst vol innovatie en kennisdeling. 

Publinova markeert een nieuwe fase van samenwerking en vooruitgang in het Nederlandse hoger onderwijs, met een blijvende focus op de zichtbaarheid en toegankelijkheid van praktijkgericht onderzoek. 

Speciale dank gaan uit naar de Vereniging Hogescholen en SIA voor het samenbrengen van alle partijen en het opbrengen van een deel van de financiering. 

Dit artikel is relevant tot