studenten in bibliotheek
Nieuws

Mbo volledig aangesloten bij SURF

Zojuist heeft de ledenraad van SURF het Media College Amsterdam en Scalda ingestemd als leden van de coöperatie SURF. De vertegenwoordiging van de mbo-sector is met het lidmaatschap van deze twee nieuwe leden compleet. Daarmee zijn bijna alle onderwijsinstellingen waar SURF voor werkt lid van SURF.
‘Namens de gehele coöperatie wil ik onze nieuwste leden van harte feliciteren. Het hele onderwijs en onderzoek heeft er baat bij dat het mbo nu volledig is vertegenwoordigd binnen SURF.
Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter van SURF

Mbo-instellingen kunnen sinds 2014 lid worden van SURF. Dankzij de diensten, kennis en inkoop binnen het securitydomein is de gehele sector in sneltreinvaart lid geworden. Via SURF kunnen leden onder andere gebruik maken van het Security Operations Center (SOC) of Computer Emergency Response Team (CERT) om zo hun cyberweerbaarheid sterk te vergroten.

‘Er verandert veel op maatschappelijk en technologisch vlak. Scalda wil graag samenwerken met collega-onderwijsinstellingen in SURF om deze uitdagingen aan te gaan. Op die manier kunnen we nog beter bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten en onze regio.’
Kees Nieuwenhuijse, College van Bestuur Scalda

Naast een grote kenniscomponent binnen SURF wordt ook gezamenlijke inkoop van digitale producten en diensten centraal via SURF geregeld voor zijn leden. Zo voert SURF namens de onderwijs- en onderzoeksector gesprekken met grote techbedrijven over bijvoorbeeld de prijs en voorwaarden verbonden aan software. Zo gaan we samen voor de beste prijs en kunnen we zorgen dat er goed wordt omgegaan met de privacy en data van onderzoekers en studenten.

Dit artikel is relevant tot