Het SURF-netwerk in de praktijk
Gebruikers en onderzoekers vertellen over hun onderzoek en hoe het SURFnetwerk hen hierbij ondersteunt. Het netwerk is de basis van alle ict-voorzieningen op jouw instelling. Zonder stabiel netwerk geen onderwijs, onderzoek en innovatie met ict. Benieuwd hoe anderen het netwerk gebruiken in hun werk?
ROC Friese Poort vond een flexibele oplossing in SURFfirewall
ROC Friese Poort, met vestigingen in Friesland en de kop van Flevoland, gebruikt SURFfirewall om het internet van de hele organisatie te beschermen. Dat bevalt goed. 'Het grote voordeel is de flexibiliteit die we hiermee hebben gecreëerd.'
KNMI deelt weerdata met collega-instituten
Ruwe data voor weer- en klimaatmodellen komen onder andere van weersatellieten. EUMETSAT verzamelt die ruwe data, en verspreidt de bewerkte, bruikbare data aan instituten in haar lidstaten, zoals het KNMI. Die dragen zelf bij aan de bewerking van de data. Hoe gaat dat, hoe worden de data verspreid, en welke rol speelt SURF daarbij?
Een auto op afstand besturen via twee 5G-netwerken
Als je een auto veilig op afstand wilt besturen met een mobiele verbinding, dan moet de verbinding tussen de auto en de bestuurder supersnel zijn, met een minimum aan latency. Hoe organiseer je dat, met name als de bestuurder ook van netwerk moet kunnen wisselen tijdens het rijden?
Hoe moleculen communiceren
Ook moleculen communiceren met elkaar. Alexandre Bonvin, probeert te voorspellen hoe. En daarvoor maakt hij gebruik van computerkracht van over heel de wereld.
Tijdsynchronisatie via een glasvezelverbinding
Hoe gebruik je een glasvezelverbinding om super nauwkeurig te tijd te kunnen aanduiden?.
SuperGPS
SuperGPS is veel nauwkeuriger dan GPS, zeker in stedelijk gebied. Lees hoe ze dat bij TU Delft voor elkaar krijgen.